Sint-Amandstraat 15, 9000 GENT
09/ 256 11 33

Petrus

gastropub

slide4 petrus slide2 slide3

 

Gastropub Petrus: een gevestigde waarde in de Gentse studentenbuurt, dat aan een nieuw hoofdstuk begon dankzij Tom Lievens en Els Willaert en een nieuw, divers publiek aanspreekt met eerlijke dagelijkse kost.  

Tom Lievens, manusje van alles, gestart als student in Gent en ‘blijven plakken’ in de Gentse horeca, is reeds 1O jaar zaakvoerder van onder andere Het Krawietelke en waarvan enkele jaren stille vennoot in de Petrus. Hij besloot van zijn hobby zijn beroep te maken en zo geschiedde: nu vind je hem elke dag terug tussen de potten en de pannen van gastropub Petrus waar hij ons de lekkerste dagdagelijkse kost voorschotelt.

Els Willaert, het gezicht van de nieuwe Petrus, heeft na een artistieke opleiding haar passie gevonden in de horeca. Na 11 jaar als verantwoordelijke van een drukbezochte zaak in het hartje van toeristisch Gent, besloot ze na een korte carrière als schilder-decorateur de stap te zetten en haar hart & ziel te steken in haar eigen horecazaak.

Wat mag je verwachten?

Ze sloegen de handen in elkaar en na enig overleg en brainstormen besloten ze het studentikoze Petrus, waar je ook toen al terecht kon voor een spaghetti of croque, om te toveren tot een dagschotelrestaurant. Uiteindelijk grijpt een mens nog steeds graag terug naar de nostalgie van de kindertijd en Tom & Els besloten hierbij een handje te helpen. De inspiratie voor de gerechten halen ze uit grootmoeders en moeders keuken, de heerlijke geur van de oerdegelijke, dagelijkse kost. Dit gaat van de klassieke Belgische boerenkeuken tot invloeden uit het Zuiden, Oosten en alle uithoeken van de wereld. Bovenal komen alle verschillende groentjes, afhankelijk van het seizoen, aan bod, en worden deze omgetoverd tot volwaardige maaltijden voor zowel de omnivoor als de vegetarische medemens.

Naast de dagschotels kan je in de Petrus nog steeds terecht voor een lekkere snack. Tip: de verse stoverij bereid met Petrus Oud Bruin geserveerd met frietjes in een aangenaam huiselijk kader! Dit alles zorgt voor een gezellige en eerlijke ervaring in bruine kroeg Gastropub Petrus. Welkom!